Nuärjagmormor

Direktlänk till inlägg 9 november 2013

Älskade farmor ...

Av Inger - 9 november 2013 20:27


jag tände ljus ...

för min farmor idag ...

hon föddes 9 nov 1885 ...

alltså för 128 år sedan ...

hon var ingen ung farmor ...

när jag föddes ...

så när jag var 12 år ...

gick hon bort ...

åh, vad jag sörjde ...

och gör än ibland ...

hon är min förebild ...

i det mesta ...

hennes liv innehöll ...

många fruktansvärda sorger ...

men förblev en ödmjuk ...

men ändå så stark ...

kvinna ...

hon hoppade över ...

två klasser i skolan ...

upplevde två världskrig ...

fick 10 barn ...

varav 8 blev vuxna ...

hon berättade om spanska sjukan ...

som tog många liv ...

TBC:n härjade i familjen ...

hon tog hand om barnbarn ...

när hennes döttrar var sjuka ...

hon födde sina barn ...

under 25 år ...

och var 46 år ...

när min pappa föddes ...

som det sista barnet ...

när vi kusiner träffats ...

på begravningarna ...

nu i oktober ...

har vi alla pratat om ...

vår underbara farmor/mormor ...

det har kryllat av barn ...

egna och barnbarn ...

samtidigt ...

men hon hade tid för alla ...

hon upplevde månlandning ...

och tyckte om att se på TV ...

hon var en suverän ...

handarbeterska ...

kunde virka 8 timmar om dagen ...

lärde mig spela kort ...

och att virka ...

hon gjorde världens godaste köttbullar ...

och vi diskuterade världshändelser ...

hon var min sagotant ...

jag har önskat ...

att hon fått se mina barn ...

och barnbarn ...

det skulle hon ha gillat ...


älskade farmor ...


 
ANNONS
 
katsura

katsura

10 november 2013 17:11

Din farmor låter lika mysig som min mormor. Visst är det härligt med minnen av underbara människor. Min man har varken upplevt mor-eller farföräldrar... Önskar dig en skön fortsatt novembervecka!

http://katsura.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - Tisdag 12 nov 20:25

      i morse var det noll grader ... precis mitt väder ... jag tycker inte om snö och vinter ... det småregnade ... när jag gick till jobbet ... en promenad på förmiddagen ... genom Asphagen ... vackert, trots all gråhet ... ...

Av Inger - Måndag 11 nov 19:59

  vintern är här ... och det betyder ... sluta cykla ... börja gå till jobbet ... ca 750 m ... så det är ju inget att klaga på ... men cyklar jag ... tar det inte många minuter ... går jag tar det ca 10 min ... hinner precis hem ....

Av Inger - Söndag 10 nov 21:05


      lite saffransbullar idag ... ljuvligt gott ... Hampus åt tre på raken ... en väldigt stillsam em ... trött i huvudet ... efter dålig nattsömn ... tittade på fotboll ... Brage får ta nya tag ... efter en bra säsong ... ...

Av Inger - Lördag 9 nov 20:55


      vitt, vitt, vitt ... nu är vintern här ... 1 dm snö under natten ... och förmiddagen ... -2 grader ... ganska vackert ... tittat på innebandy ... Oscar drog in ett mål ... föräldrarna i byn ... har satt upp sargen ... ...

Av Inger - Fredag 8 nov 22:07

  pudervitt när vi vaknade ... men snövarning ... senare under dagen ... och den kom vid middagstid ... fortsatt nu ikväll ... så nu har vi ca 3-4 cm ... olycka på nya kalasvägen ... glashalt ...   men mannen är inte rädd ... fö...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nuärjagmormor med Blogkeen
Följ Nuärjagmormor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se