Nuärjagmormor

Direktlänk till inlägg 9 november 2013

Älskade farmor ...

Av Inger - 9 november 2013 20:27


jag tände ljus ...

för min farmor idag ...

hon föddes 9 nov 1885 ...

alltså för 128 år sedan ...

hon var ingen ung farmor ...

när jag föddes ...

så när jag var 12 år ...

gick hon bort ...

åh, vad jag sörjde ...

och gör än ibland ...

hon är min förebild ...

i det mesta ...

hennes liv innehöll ...

många fruktansvärda sorger ...

men förblev en ödmjuk ...

men ändå så stark ...

kvinna ...

hon hoppade över ...

två klasser i skolan ...

upplevde två världskrig ...

fick 10 barn ...

varav 8 blev vuxna ...

hon berättade om spanska sjukan ...

som tog många liv ...

TBC:n härjade i familjen ...

hon tog hand om barnbarn ...

när hennes döttrar var sjuka ...

hon födde sina barn ...

under 25 år ...

och var 46 år ...

när min pappa föddes ...

som det sista barnet ...

när vi kusiner träffats ...

på begravningarna ...

nu i oktober ...

har vi alla pratat om ...

vår underbara farmor/mormor ...

det har kryllat av barn ...

egna och barnbarn ...

samtidigt ...

men hon hade tid för alla ...

hon upplevde månlandning ...

och tyckte om att se på TV ...

hon var en suverän ...

handarbeterska ...

kunde virka 8 timmar om dagen ...

lärde mig spela kort ...

och att virka ...

hon gjorde världens godaste köttbullar ...

och vi diskuterade världshändelser ...

hon var min sagotant ...

jag har önskat ...

att hon fått se mina barn ...

och barnbarn ...

det skulle hon ha gillat ...


älskade farmor ...


 
ANNONS
 
katsura

katsura

10 november 2013 17:11

Din farmor låter lika mysig som min mormor. Visst är det härligt med minnen av underbara människor. Min man har varken upplevt mor-eller farföräldrar... Önskar dig en skön fortsatt novembervecka!

http://katsura.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger - Tisdag 22 jan 20:02

  en skön morgonpromenad till jobbet ... - 7 grader känns rätt ok ... just nu ...   idag kunde vi vara ute ... utan att frysa ... målade teckningar med oljekritor ... som vi lade på brickor ... slog på vatten ... och sen får de st...

Av Inger - Måndag 21 jan 20:43

  tre veckor in i januari ... har vi en bestående kyla ... helgen som gick ... stod termometern på - 20 grader ... alldeles för kallt ...   mannen åker skidor ... så mycket vädret tillåter ... jag har testat mina nya laggar ... vi...

Av Inger - Tisdag 8 jan 20:18

  promenad i ett ymnigt snöfall ... några meter från förskolegrinden ... föll jag som en fura ... framåt ... slog i näsan, munnen och hakan ... näsblod, ömma framtänder, fläskläpp och skrapad haka ... vinglade in till min kollega ... ...

Av Inger - Söndag 6 jan 19:40

  16 dagar ... har runnit iväg ... nu är det dags igen ... att ställa klockan ... och masa sig upp ... superskönt har det varit ... trots ryggont och mannens hosta ... vi har sovit länge på morgonen ... varit uppe länge på kvällen ....

Av Inger - 29 december 2018 20:44

några dagar kvar av 2018 ... men det är dags att sammanfatta ... på det personliga planet ... har det varit ett lugnt år ... helt i min smak ... och så får det gärna fortsätta ...   Januari    Oscar var den första att fylla jämnt...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Nuärjagmormor med Blogkeen
Följ Nuärjagmormor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se